Hvorfor akupunktur

TCM (traditionel kinesisk medicin) er blevet brugt i mere end 4000 år, og det slog for alvor igennem i vesten i 1970´erne. Siden er det blevet mere og mere populært og anerkendt. Der findes efterhånden mange videnskabelige studier, der dokumenterer effekten af akupunktur, og WHO anbefaler akupunktur mod en række lidelser.

Amerikansk opslag på akupunktur

En af de største fordele ved akupunktur er, at kroppen ikke tilføres noget udefra, og derfor er der ikke skadelige bivirkninger, som ofte ses ved medicinindtag.

En akupunktur behandler også selvom du ikke er syg endnu, det virker altså både forebyggende og helbredende.

TCM er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i dig, dine tegn og symptomer og din konstitution. Derfor vil to behandlinger mod den samme lidelse ikke nødvendigvis være ens. Målet er at behandle årsagen fremfor symptomerne, og derfor spørger jeg ind til mange ting, der ikke nødvendigvis har noget at gøre med det, du vil behandles for. Jeg mærker din puls og ser på din tunge, da det kan fortælle mig, hvordan du har det, og hvad der er den bedste behandling for dig.

I TCM handler det om at være i balance; vi skal spise næringsrig mad, så vi har energi til at klare vores hverdag. Hvis vi spiser mere eller mindre over længere tid, så skades vores organer. Vi skal være aktive og bruge vores krop, men ikke overbelaste den. Vi skal sørge for hvile, så vi kan restituere. Efter en behandling vil jeg komme med nogle gode livsstilsstilråd, fx kostindtag, motion, søvn, vejrtrækningsøvelser ol.

I mit afsluttende projekt valgte jeg emnet ”Behandling af irritabel tyktarm med kropsakupunktur”. Antallet af personer der lider af irritabel tyktarm er faktisk helt op til 30 % voksne i Danmark generes af tilstanden, og antallet er stigende! Uden at ændre vaner fik mine 5 klienter markant færre symptomer efter 5-9 behandlinger med akupunktur. Derfor er det meget interessant for mig at kombinere akupunkturbehandlinger med livsstilsændringer, fordi det kan rykke meget mere.

Det kan du bl.a. behandles for:

  • Fordøjelsesproblemer: diarre og løs afføring, forstoppelse, irritabel tyktarm, oppustethed og mavesmerter.
  • Gynækologiske problematikker: menstruationssmerter, PMS, manglende eller forlængede menstruationer, menopause og hedeture samt infertilitet.
  • Luftvejslidelser: astma, hoste, forkølelse og influenza.
  • Træthed: kronisk træthed, udmattelse og energimangel.
  • Hovedpine og migræne
  • Smerter: rygsmerter, lændesmerter, tennisalbue samt overbelastning og sportsskader
  • Mentale ubalancer: depression, stress og angst
  • Urinvejslidelser: smertefuld vandladning, nykturi (nattetisseri) og inkontinens
  • Andre: hjertebanken, uro, søvnløshed, tinnitus, svimmelhed, hævelser fx ankler

Se mine behandlinger